Druk & Vorm duurzaam

Met alle aandacht die er is voor duurzaam ondernemen, proberen ook wij ons steentje bij te dragen. Met de inkoop van papier proberen wij rekening te houden met de diverse keurmerken die er aan papier worden gegeven. Zo voldoet ons papier aan de volgende keurmerken:

  • Forest Stewardship Council, meer informatie over dit keurmerk is hier te vinden.
  • PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een internationale non-profit organisatie voor duurzaam bosbeheer.
  • Chloorvrij papier, met het ECF keurmerk

Diverse soorten papier hebben wij van het merk Pioneer. Zij zijn een partnerschap aangegaan met LACO, een Portugese non-profit organisatie die zich inzet voor de preventie, tijdige diagnose en behandeling van borstkanker. Onze papierleverancier maakte een leuk filmpje over de impact die papier heeft op onze leefomgeving!

Een aantal van de postkaarten die wij verkopen, worden gemaakt op papier dat op duurzame wijze wordt verworven, en ook maakt een aantal fabrikanten gebruik van plantaardige inkt. Ieder jaar zijn bij ons de kerstkaarten van Amnesty International verkrijgbaar, een gedeelte van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Afval-papier wordt gescheiden en eens per maand opgehaald door de harmonie uit Brakkenstein, Tarcisius, en stroken blanco afval-papier kunnen gratis worden afgehaald. Het halen en bezorgen van kleine opdrachten in de buurt, wordt per fiets gedaan. Voor het inpakken en verzenden van bestellingen, proberen wij inpakmateriaal zo veel mogelijk te recyclen.

We proberen zoveel mogelijk in te kopen bij bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk vinden. Zo komt onze chocolade van Tony’s Chocolonely (slaafvrij), kaarten van Zinvol worden door een MVO geertificeerde drukker vervaardigd, de assemblage van de producten van Puur Zeep worden verzorgd door mensen met een arbeidsbeperking, Werfzeep is biologische zeep die vrij is van Palmolie, en Madam Stoltz steunt een fijn project in India!

Ook zijn wij inzamelpunt voor oude mobieltjes en lege cartridges voor Stichting AAP. Mocht je deze nog thuis hebben liggen, dan kun je bij Stichting AAP een inzamelzak aanvragen, en vervolgens bij ons inleveren. Stichting Aap geeft apen en andere exotische zoogdieren weer een toekomst. Zij vangen dieren in nood op en pleiten voor betere wetten in heel Europa.